The Builders Of The Future

Megosztás

A Jövőt Építők Generációja és a Champions Factory közös szervezésével 2017. október 10. és 14. között került megrendezésre a “The Builders Of The Future” Eramus+ projekt 45 fiatal részvételével.

Az Erasmus+ programokat  az Európai Únió hozta létre és finanszírozza azzal a céllal, hogy támogassa a fiatalok külföldi tanulási lehetőségeit, elősegítse az oktatási intézmények, ifjúsági szervezetek, vállalkozások és NGO-k közötti partnerségek kialakulását, az innovációt, a vállalkozó szellemet és a foglalkoztathatóságot ösztönző reformokhoz nyújtson segítséget.

“Az Erasmus+ az európai oktatás, képzés, ifjúságügy és sport támogatására irányuló uniós program. A 14,7 milliárd eurós költségvetéséből több mint 4 millió európai polgárnak fog lehetőséget biztosítani arra, hogy tanulmányokat folytasson, képzésben vegyen részt és tapasztalatot szerezzen külföldön.

A 2020-ig tartó Erasmus+ program nemcsak a diákoknak kínál lehetőségeket. Az Erasmus+ hét korábbi programnak lép a helyébe, és lehetőségek széles körét biztosítja magánszemélyek és szervezetek számára.” – ezt a néhány soros gondolatot az Európai Unió Hivatalos portáljáról idéztük, ahol számos kiegészítő információt tudtok elolvasni a témával kapcsolatban. Mindenképpen érdemes ellátogatni erre a weboldalra, hiszen rengeteg érdekes dolgot tudhatsz meg.

Miről szól a “The Builders Of The Future” Erasmus+ projekt?

Az eseményre 14 országból (Albánia, Belgium, Bulgária, Egyiptom, Jordánia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Törökország) érkeztek résztvevők.

A projekt lehetőséget biztosított a résztvevő vezetők számára, hogy megismerkedjenek más szervezetekkel és annak vezetőivel, az Erasmus+ projektek működésével és az abban rejlő lehetőségekkel, megadva az esélyt jövőbeli új közös projektek létrehozásához.

The Builders of the Future
The Builders Of The Future

A projekt további fókuszában állt megismerni a résztvevő országokat,  annak helyzetét és lehetőségeit a munka világában. Az eseményen résztvevő fiatalok betekintést nyerhettek a vállalkozás világába, a vállalkozói szemléleten és egy vállalkozás alapításainak kihívásain keresztül.

A csapat ellátogatott többek között a CEU innovációs laborjába, megismerkedhettek a Kaptár jóvoltából a co-working előnyeivel és lehetőségeivel.

A szakmai programok mellett nagyon izgalmas volt megismerkedni ennyi különböző kultúrából érkező fiatallal. A csapatok közötti jó hangulatot a cultural night nevű rendezvény tette teljessé, ahol minden egyes ország bemutatta saját jellegzetességeit, többek között az országok rövid történelmét, tradicionális ételeit és italait.

Köszönjük szépen, hogy végig olvastad ezt a cikket! Reméljük, hogy még számos alkalommal tudunk részt venni egyesület szinten olyan projektekben, mint a “The Builders Of The Future” Erasmus+ projekt volt. Ezzel bízunk benne, hogy a tagjainkat is tudjuk motiválni abban, hogy szívesen legyenek tagjai egy ilyen élménynek.

Több hasonló jellegű cikk található a JÉG Blog oldalán. Ehhez tudjuk ajánlani az egyik önfejlesztéshez kapcsolódó – “Két egyszerűbb trükk a gyorsabb nyelvtanulásért!” – cikkünket. Még több JÉG tartalomért kövesd be Facebook és Instagram oldalunkat!

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

További cikkeink

Hasonló cikkeink