Megrendeztük a “The Legends of Tomorrow” projekt 2. részét!

Megosztás

A Jövőt Építők Generációja szervezésében Budapesten került megrendezésre a “The Legends of Tomorrow” Erasmus+ Youth Exchange project második része. A nemzetközi konferencián Bulgária, Lengyelország, Magyarország és Törökország részvételével 8-8 diáknak volt lehetősége az egyes országokból részt venni a programokon. A projekt célja, hogy a fiatalok elsajátítsák a vállalkozás alapjait és a hozzá szükséges vállalkozói gondolkodásmódot.

Miről szól a “The Legends of Tomorrow”?

A “The Legends of Tomorrow” egy olyan nemzetközi Erasmus+ cserediák-program, melynek keretében 4 országból (Bulgária, Lengyelország, Magyarország, Törökország) összesen 32 diáknak volt lehetősége részt venni. A projekt első helyszíne Bansko volt Bulgáriában, mely 2016. októberében került megrendezésre. A második részre 2017. áprilisban került sor Budapesten.

A hét elején a résztvevők csapatépítő játékokon keresztül ismerkedhettek meg egymással, ezzel segítve a további napok minél gördülékenyebb együttműködését.

A második napon a csapat a világhírű Prezi budapesti központjába látogatott el, ahol Faix Csaba, a Prezi nemzetközi kommunikációs vezetője tartott számukra előadást. Az ebédszünet után a KAPTÁR co-working officeban Laura a freelancer élet rejtelmeibe vezette be a csapatot izgalmas csoportos feladatok által. A hazaút során a Budapesti Corvinus Egyetemen JÉG Napok 2017 esemény kulisszái mögé is betekinthettek a JÉG Corvinus vezetői által.

A következő napon a fiatalok az önéletrajzírás rejtelmeibe láthattak bele bővebben. Elkészítették saját bemutatkozásukat is, melyeket aztán csoportosan kiértékeltek. A nap második felében a Global Shapers tartott előadásából megismerhették a szervezet céljait, illetve 2016-os kutatásuk eredményét a fiatalokat foglalkoztatott főbb témákról.

The Legends of Tomorrow
The Legends of Tomorrow

A hét további felében a résztevők a vállalkozás rejtelmeiről tanulhattak bővebben. Vendégelőadóként Michele Orzan, a Greenwill alapítója beszélt a sikerről és a vállalkozói létről. Farkas Dezső, a Jövőt Építők Generációja elnöke és Somlyai László, az Egyesület alelnöke pedig arról tartott előadást, hogy hogyan juthatnak el egy ötlettől a megvalósításig, milyen buktatókkal kerülhetnek szembe egy vállalkozás elkezdése során a résztvevők.

A heti programokat egy City challenge zárta, melynek keretében a kihívások segítségével jobban megismerkedhettek Budapest nevezetességeivel a résztvevők.

Az esték során a különböző kultúrák is bemutatásra kerültek. Az országok képviselői különböző nemzetközi ételekkel, illetve országukra vonatkozó sajátságokkal készültek. A történelmi bemutatókon túl a táncházak segítségével is jobban megismerhették a jellegzetességeket.

Az esemény végén a résztvevők számára kiosztásra kerültek a Youthpassok is, a programon nyújtott teljesítményük bizonyítékaként.

Köszönjük szépen, hogy végig olvastad ezt a cikket! Reméljük, hogy még számos alkalommal tudunk részt venni egyesület szinten olyan projektekben, mint a “The Legends of Tomorrow” Erasmus+ projekt volt. Ezzel bízunk benne, hogy a tagjainkat is tudjuk motiválni abban, hogy szívesen legyenek tagjai egy ilyen élménynek.

Hasonlóan motiváló jellegű cikk több is található a JÉG Blog oldalán. Ehhez tudjuk ajánlani az egyik önfejlesztéshez kapcsolódó – “Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot?” – cikkünket. Még több JÉG tartalomért kövesd be Facebook és Instagram oldalunkat!

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

További cikkeink

Hasonló cikkeink