Megrendeztük a “The Legends of Tomorrow” projektünk 1. részét!

Megosztás

“The Legends of Tomorrow” névvel megrendezésre került a Jövőt Építők Generációja Egyesület első nemzetközi konferenciája! Az Erasmus+-on elnyert pályázat első helyszíne a bulgáriai Bansko városa volt, ahol a konferencia keretében 4 országból (Bulgáriából, Lengyelországból, Magyarországról és Törökországból) összesen 32 fiatal vehetett részt az eseményen. A pályázat célja a vállalkozói szemléletet és gondolkodásmód megerősítése a fiatalokban.

A pályázat céljainak eléréséhez kiemelt hangsúlyt kaptak az alábbiak:

  • A munkanélküliség helyzetének megismerése a résztvevő országokban, a fiatal munkakeresők foglalkoztatási lehetőségeinek felmérése;
  • A mai fiatalok helyzetének elemzése, kifejezett figyelmet szentelve a hátrányos helyzetű fiatalok esetében. Fontos, hogy megértsük a fiatalok reményeiket, álmaikat, és az őket körülvevő akadályokat, melyek korlátozhatják személyes fejlődésüket;
  • Feltárni a fiatalok foglalkoztathatóságának akadályait, és annak leküzdésének lehetséges módjait;
  • Innovatív eszközök és bevált módszerek azonosítása a világból, melyek alkalmazhatóak a problémák megoldására.

A “The Legends of Tomorrow” konferencia menete

A konferencia első napjaiban a főszerepet a csapatépítés, egymás megismerése kapta. A közös együttműködés sikerességéhez megalkottuk a hétre vonatkozó szabályainkat, melyek szellemében folytattuk a különböző tréningeket az egész hét folyamán. A szabályok között szerepelt többek között, hogy hallgassuk meg egymást, ne vágjunk a másik szavába, vagy éppen tiszteljük a többieket azáltal, hogy nem telefonozunk a tréning közben.

Az első napok után mindegyik ország csapata bemutatta saját országának helyzetét, hogy mi történik az országukban, milyen a gazdasági helyzete az országnak, munkanélküliség alakulása az adott országban, illetve milyen lehetőségeik lehetnek a fiataloknak, milyen kihívásokkal kell szembenézniük. Az országok bemutatása mellett egymás kultúrájának jobb megismerése érdekében az egyes estéken az országokból érkező csoportok előzetes készülés után bemutattuk főbb történelmi múltukat, különleges ételeiket, vagy éppen népi táncszokásaikat.

A hét második felében kifejezett szerepet kapott az egyéni fejlődés, köztük a nyilvános beszédtechnika, saját belső intuícióik megtalálása és annak üzleti modellé alakítása. Miután elkészültek az üzleti modellek, a fiatalok egymásnak előadva azt gyűjtöttek értékes tanácsokat, visszajelzéseket.

Az egyes napok végén közösen beszéltük át, hogy mit tanultunk aznap, mik azok a főbb gondolatok, amiket magunkkal viszünk a napi tréningekből.

A konferenciának köszönhetően lehetőségünk volt bepillantást nyerni az egyes országok helyzetébe, fejlesztettük a csapatmunkánkat, és megtanultuk, hogyan lehet a belső motivációnkat üzletté alakítani.

The Legends of Tomorrow
The Legends of Tomorrow

Köszönjük szépen, hogy végig olvastad ezt a cikket! Reméljük, hogy még számos alkalommal tudunk részt venni egyesület szinten olyan projektekben, mint a “The Legends of Tomorrow” Erasmus+ projekt volt. Ezzel bízunk benne, hogy a tagjainkat is tudjuk motiválni abban, hogy szívesen legyenek tagjai egy ilyen élménynek.

Több hasonló jellegű cikk található a JÉG Blog oldalán. Ehhez tudjuk ajánlani az egyik önfejlesztéshez kapcsolódó – “Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot?” – cikkünket. Még több JÉG tartalomért kövesd be Facebook és Instagram oldalunkat!

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

További cikkeink

Hasonló cikkeink