JÉG Jótékonyság – Kabalaállatainkkal az állatmenhelyen

Megosztás

“Egy jótékonysági projekt jótékony hatása az emberre!” A JÉG bevonó program keretében kerestünk egy jótékonysági lehetőséget, egy célt, ami mellé a csapat minden tagja személyesen is szeretne odaállni és végül nem az volt a kérdés, hogy mit csináljunk, hanem, hogy melyiket először. Közös megegyezéssel egy állatmenhelyre esett az első választás.

Dávid: Mikor gondolkodtunk arról, hogy milyen módon tudunk segíteni, izgalommal töltött el, hogy újra kutyákkal találkozhatok és szebbé tehetjük egy állatmenhelyen tölött napjukat közösen a JÉG csapattal.

A cél megvan, a terv kész, irány a megvalósítás felé!

Az első lépés mindig nehezebben indul. Kiszakadni a szombat reggel komfortzónájából, a városi élet mindennapi tevékenységeiből, a meleg ház kényelméből terhesnek bizonyult. A kora reggeli hidegben és az izgatott ugatás zavarában érkeztünk meg a Budaörsi állatmenhelyre.

Tamás: Az ember szíve elkezd felmelegedni, amint a csapat összegyűlik, kézbe kerül a póráz és meglátja a sűrűn egymás mellett álló keneleket.

Izgatott ebek farkcsóválása és itt-ott egy simogatásra váró cica olvaszt fel a ridegségből. A kutyák nagyon várták már a sétát:

Állatmenhely_kutya

Sára: Az idő fantasztikus volt november létére. A kérdés megint csak az volt, hogy melyik kutyákkal menjünk sétára először, mert volt bőven lendület a sok négylábúban.

Kezdődhet a körbeszaglászás a már jól ismert környéken.

Kaptunk hát három jóbarátot és nekiindultunk; nem tudom, kik voltak izgatottabbak, és kik élvezték jobban, mi vagy ők. Bő 40 perces örömködés után már nehézkesen, de visszaadtuk őket, hogy több kutyusnak is feldobhassuk a napját. A következő körben már volt kis tökmagunk és a nevéhez híven elég tekintélyes, Zeusz is, ráadásul két, termetes Husky keverékkel is összekerült a csapat két tagja. Gyorsan valósággá vált a JÉG kabalaállata, akiket már azért nehezebb volt kimeríteni. Kellemesen fárasztó volt az önfeledt szabadságot megadni nekik, amíg futkároztunk és bejártuk a füves területet.

Órák röppentek el a hidegben mintha percek lettek volna, és amellett, hogy a kutyákon is látható volt a  boldogság, mi is azok voltunk. Amellett, hogy segíthettünk egy picikét, még kifejezetten jól is éreztük magunkat.

Dani: Látszott rajtuk, hogy kiélvezik a pillanatokat, hiszen nem sok jut nekik. Budaörsön sikernek számít, ha minden kutya egyszer egy héten (valamelyik hétvégi reggel) meg van sétáltatva.

Nem lehet elmenni szó nélkül a sok-sok ember mellett sem, akik biztosítják nekik az egyre inkább javuló körülményeket. Építik a kis házaikat, etetik, sétáltatják őket. Nagyon nagy szerencse, hogy élnek köztünk ilyen emberek.

Zsófi: Séta közben és az önfeledt szaladás után hálás tekintettel néztek ránk, hihetetlen, hogy mennyit jelentett nekik a látogatásunk. Én is szeretnék minden tőlem telhetőt megtenni, így még biztosan visszatérek hozzájuk az állatmenhelyre.

Azt, hogy az egészről anyag is készült, pedig külön köszönjük a profi videósainknak. Célunk megmutatni azoknak az embereknek munkáját, akik idejüket és energiájukat nem kímélve igyekeznek egy élhető közeget teremteni ennek a rengeteg szép és okos állatnak.

Sára: Szuper csapatépítés és nagyon jó szombati program.

Ez egy egyszerű lehetőség arra, hogy élvezzük a szombatot és még jót is tegyünk valakivel. Kicsit átfagyva, elég koszosan, de nagyon boldogan távozott a csapat, immár nem külön-külön irányba, hanem egy közös kávézásra.

Aba: Maradandó élménnyel gazdagodtam! Ez az alkalom csak a kezdete volt egy kedves és izgalmas útnak.

Kövessétek ti is az állatmenhelyet a facebook oldalukon és instagramon! Még több információt a Budaörsi állatmenhelyről a következő cikkben találhattok!

Állatmenhely_jótékonyság

Dávid: Egészen biztos vagyok benne, hogy amint erre adódik lehetőség, menhelyről fogok kutyát örökbe fogadni.

Gondolkozz el, te hogyan tudnád jobbá tenni pár kutyus életét és ez által saját napod?

A JÉG Egyesületbe való bekerülés feltétele minden csapat számára egy jótékonysági prjekt megvalósítása. Ha érdekelnek a hasonló projektek, ajánljuk olvasásra az Eszkuláp Állatvédő Egyesületnél önkénteskedő csapatunk beszámolóját. Még több JÉG tartalomért kövesd be Facebook és Instagram oldalunkat!

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

További cikkeink

Hasonló cikkeink