Egyesületünk egyik mentorcsapatának karácsonyi akciója a  hajléktalan, nehéz sorsú emberek segítése lett, karácsonyi cipősdobozba csomagolva, hiszen karácsonykor mindenki jobban érzi a jótékonyság fontosságát.

Jobb adni, mint kapni?

Ez a mondat volt olvasható a plakáton utunk során, miközben megpróbáltunk nem idegösszeroppanást kapni egy kolléga dudálásától, a vizsgaidőszakkal járó stressztől vagy a családi karácsony megszervezésétől. Halljuk a Youtube videóban, miközben egy jól öltözött, cseppet sem kimerült édesanya tökéletes ajándékot csomagol az egész családnak. Sokszor csak ezt látjuk meg a karácsonyi időszakból. De a lent bemutatott fiatalok idén máshogy akarták megélni a szenteste hatalmas misztériumát. Valóban jót akartak tenni, aminek hosszútávú, valamint valós jelentősége van, és amivel példát mutathatnak a körülöttük élőknek.

Így december hónapban a Váci Hajléktalanok Átmeneti Szállása és Nappali Melegedő lakói részére szervezett gyűjtést Tóth Réka Kamilla, Zentai Gergő, Fallmann Bálint, Scheller György, Castilló Károly, Fekete József, Bajzáth László és mentoruk, Somlyai László. A lelkes csapat heteken át készült az akcióra, mely – ahogy a képek is mutatják – nagy sikert aratott.

A fiatalok több mint 50 rászoruló részére állítottak össze csomagokat. Több budapesti pub, vendéglátóipari egység is csatlakozott az akcióhoz, mint gyűjtőpont. Köszönet jár a B32 Galéria és Kultúrtér, a Cyclonomia, a Kávézó a Kék Macskához  és az Auróra csapatának a segítségért és a lelkesedéséért, amivel a kezdeményezés mögé álltak. Több tucat ajándék gyűlt össze, tele higéniai eszközökkel (például fogkefe, tusfürdő, sampon, dezodor), meleg ruhákkal, kiegészítőkkel, édességgel, kávéval és csupa hasznos, szeretetből adott ajándékkal.

Milyen tapasztalattal gazdagodtak a szervezők? Miért jó JÉG-tagnak lenni? Miért jó a jótékonyság – nem csak karácsonykor, de egész évben?

Gyuri: “Nekem nagyon jó érzés volt megtapasztalni, hogy bár alig ismertük egymást, de mégis mennyire jól összerázódtunk egy jó cél érdekében. Sokat tett hozzá ehhez az élményhez a gyűjtőpontok és az adományozók segítsége, mert megtapasztalhattuk, hogy mások is szívesen állnak be egy jó kezdeményezés mögé.”

Carlos: “Izgalmas feladatunk volt. A csapatmunka összeszervezése, az ötletelés és kivitelezés összehozta a csapatot. Öröm volt részt venni olyan munkában, amivel közvetlen hozzájárulhattunk mások jó- és jóllététhez.”

Treka: “A kezdeményezésünk az elejétől fogva olyan célt szolgált, ahol az “én” felcserélődik a “mi”-re, majd ezt követően az “ők”-re. Talán ez a legfontosabb üzenete az adventi időszaknak. Nagyon lelkesítő és inspiráló volt a fiúkkal együtt dolgozni egy olyan ügyért, mellyel példát mutatva tudjuk szebbé tenni a szűk- vagy a tágabb közösségünk világát. Hálával tartozom a Jóistennek, amiért egy ilyen kezdeményezés mozgatórugójává, eszközévé tett. Hogy az önzőséget felcserélte az önzetlenség, a szürkeséget pedig a szívből jövő mosoly.”

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden adományozónak és felajánlónak, hogy együtt tehettük szebbé és meghittebbé embertársaink szentestéjét!

A Jövőt Építők Generációja Egyesület bevonóprogramjának része a jótékonysági projekt. Ha tetszett a cikk, ajánljuk olvasásra az Eszkulápnál végzett jótékonysági projektről szóló cikkünket is. Érdemes követni Facebook és Instagram oldalainkat is, ahol még több tartalmat találsz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here