JÉG Jótékonyság – Angyalok JÉG-be öltöztetve!

Megosztás

Egyesületünk egyik mentorcsapatának karácsonyi akciója a  hajléktalan, nehéz sorsú emberek segítése lett, karácsonyi cipősdobozba csomagolva, hiszen karácsonykor mindenki jobban érzi a jótékonyság fontosságát.

Jobb adni, mint kapni?

Ezt a mondatot olvastuk egy plakáton utunk során, miközben megpróbáltunk nem idegösszeroppanást kapni egy kolléga dudálásától, a vizsgaidőszakkal járó stressztől vagy a családi karácsony megszervezésétől. Halljuk a Youtube videóban, miközben egy jól öltözött, cseppet sem kimerült édesanya tökéletes ajándékot csomagol az egész családnak. Sokszor csak ezt látjuk meg a karácsonyi időszakból. De a lent bemutatott fiatalok idén máshogy akarták megélni a szenteste hatalmas misztériumát. Valóban jót akartak tenni, aminek hosszútávú, valamint valós jelentősége van, és amivel példát mutathatnak a körülöttük élőknek.

Így decemberben a Váci Hajléktalanok Átmeneti Szállása és Nappali Melegedő lakói részére szervezett gyűjtést Tóth Réka Kamilla, Zentai Gergő, Fallmann Bálint, Scheller György, Castilló Károly, Fekete József, Bajzáth László és mentoruk, Somlyai László. A lelkes csapat heteken át készült az akcióra, mely – ahogy a képek is mutatják – nagy sikert aratott.

A fiatalok több mint 50 rászoruló részére állítottak össze csomagokat. Több budapesti pub, vendéglátóipari egység is csatlakozott az akcióhoz, mint gyűjtőpont. Köszönet jár a B32 Galéria és Kultúrtér, a Cyclonomia, a Kávézó a Kék Macskához  és az Auróra csapatának a segítségért és a lelkesedéséért, amivel a kezdeményezés mögé álltak. Több tucat ajándék gyűlt össze, tele higiéniai eszközökkel (például fogkefe, tusfürdő, sampon, dezodor), meleg ruhákkal, kiegészítőkkel, édességgel, kávéval és csupa hasznos, szeretetből adott ajándékkal.

JÉG Jótékonyság

Milyen tapasztalattal gazdagodtak a szervezők? Miért jó JÉG-tagnak lenni? Miért jó a jótékonyság – nem csak karácsonykor, de egész évben?

Gyuri: “Nekem nagyon jó érzés volt megtapasztalni, hogy bár alig ismertük egymást, de mégis mennyire jól összerázódtunk egy jó cél érdekében. Sokat tett hozzá ehhez az élményhez a gyűjtőpontok és az adományozók segítsége, mert megtapasztalhattuk, hogy mások is szívesen állnak be egy jó kezdeményezés mögé.”

Carlos: “Izgalmas feladatunk volt. A csapatmunka összeszervezése, az ötletelés és kivitelezés összehozta a csapatot. Öröm volt részt venni olyan munkában, amivel közvetlen hozzájárulhattunk mások jó- és jóllétéhez.”

Treka: “A kezdeményezésünk az elejétől fogva olyan célt szolgált, ahol az “én” felcserélődik a “mi”-re, majd ezt követően az “ők”-re. Talán ez a legfontosabb üzenete az adventi időszaknak. Nagyon lelkesítő és inspiráló volt a fiúkkal együtt dolgozni egy olyan ügyért, mellyel példát mutatva tudjuk szebbé tenni a szűk- vagy a tágabb közösségünk világát. Hálával tartozom a Jóistennek, amiért egy ilyen kezdeményezés mozgatórugójává, eszközévé tett. Hogy az önzőséget felcserélte az önzetlenség, a szürkeséget pedig a szívből jövő mosoly.”

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden adományozónak és felajánlónak, hogy együtt tehettük szebbé és meghittebbé embertársaink szentestéjét!

A Jövőt Építők Generációja Egyesület bevonóprogramjának része a jótékonysági projekt. Ha tetszett a cikk, ajánljuk olvasásra az Eszkulápnál végzett jótékonysági projektről szóló cikkünket is. Érdemes követni Facebook és Instagram oldalainkat is, ahol még több tartalmat találsz.

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

További cikkeink

Hasonló cikkeink