A JÉG közössége egy tag szemén keresztül – csatlakozz hozzánk!

Megosztás

Mi jut eszedbe először, ha a közösség szót olvasod valahol? Lehet élőlények csoportja, emberi közösség, vallási közösség, de akár államközösség is. Bármelyikről is legyen szó, mindig egy csoportosulásról beszélhetünk. Ebben a cikkben egy JÉG-tag szemén át láthatod, milyen a JÉG közösségébe tartozni.

Mi a közösség?

Első körben – határozzuk meg, hogy mit is jelent pontosan a közösség. Az emberek családnál nagyobb, együtt élő, illetve szoros társas kapcsolatokat fenntartó csoportját nevezzük közösségnek. Minden ember arra törekszik, hogy egy ilyen társadalmi formáció tagja legyen, hiszen közös tulajdonságunknak mondható, hogy nem szeretjük az egyedüllétet.

Milyen a JÉG közössége?

A JÉG közössége emberi életeket képes megváltoztatni. Szeretném az elejéről kezdeni a történetet, hogy ne csak üres frázisnak tűnjön ez a mondat, ehhez viszont vissza kell ugranom az időben, 2019 nyarára.

Ebben az időszakban már az egyetemi képzés végén jártam, ekkor már nem voltak előadásaim, nem kellett bejárnom szinte semmikor az egyetemre. Az ottani barátokkal persze tartottam a kapcsolatot, de mindenki – jómagamat is beleértve – elkezdett dolgozni, így a közös találkozókat egyre nehezebb volt leszervezni.

Az egyetemi tanulmányaimmal párhuzamosan egy olyan cégnél dolgoztam, ahol egyáltalán nem éreztem jól magam, ami sajnos kihatott az ottani kapcsolataimra. A közösségi oldalak korszakában az emberi kapcsolatok felértékelődnek, én viszont úgy éreztem, hogy folyamatosan veszítem el magam mellől az embereket.

Ilyen mentális állapotban találkoztam a először a JÉG víziójával is. Miután tudomást szereztem az egyesület működéséről, minden létező információt elolvastam róla, amit csak lehetett és elhatároztam, hogy mindenképp a tagja szeretnék lenni. Tökéletes volt számomra és tudtam, hogy hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedhetek meg, valamint szakmai tudást is szerezhetek.

A sikeres felvételit követően bekerültem a három hónapos bevonó programba, ahol megnyugodtam, hogy jó döntést hoztam és jó helyre kerültem. Igen aktívan bevontam magam a közösségi életbe és hamar barátokat is szereztem. Motiváló volt olyan emberekkel beszélgetni, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én.

Azzal a céllal léptem be a JÉG-be, hogy új barátokra, kapcsolatokra tegyek szert, valamint a szakmai tudásom növeljem. Még hátra volt egy félév a Bsc képzésemből az egyetemen, de már ekkor tudtam, hogy mesterképzésen Marketing szakon szeretnék tovább tanulni, ezért a JÉG-ben is a marketing csapathoz szerettem volna csatlakozni. A marketing csapat tárt karokkal várt engem. Egy fantasztikus csapatépítő programot követően megbeszéltük, hogy mit is tudnék tenni a csapat fejlődésének érdekében.

Mivel szabadidőmben szívesen készítek grafikákat és dizájnokat digitálisan, ezért kipróbálhattam magam az egyesület hivatalos Instagram oldalán, mint Content Creator. Nagyon megtisztelőnek éreztem ezt a feladatot, hiszen mindig is érdekelt a Social Media. Ennek köszönhetően egy régi hobbimmal, a dizájnok készítésével, is újra elkezdhettem foglalkozni.

Egy olyan közegbe kerültem be, ahol nem csak azt csinálhattam, amit szeretek, hanem a személyemet is elfogadták és tisztelték. Úgy érzem lehetett volna más is az érdeklődési köröm, akkor is találtunk volna rá módot, hogy azt beépítve emelni tudjam a csapat színvonalát.

Az azt követő hónapokban részt vehettem az egyesület brandváltásának munkálataiban is, aminek keretén belül egyike voltam azon tagoknak, akik dolgoztak a Brandbooknak nevezett dokumentumon. Ez a dokumentum tartalmaz mindent, ami egy egyesület működéséhez szükséges.

Természetesen nem csak a marketing csapatból áll a JÉG közössége. Az egyesület számos érdekes területből tevődik össze, melynek tagjai egytől-egyig lenyűgöző és fantasztikus emberek. Részt vehettem szakmai programokon, ahol szakértő előadók segítségével ismerhettem meg egy-egy új történetet, de fontos kiemelni a csapatépítő és sportos programok jelentőségét is. Ezeken az eseményeken nem csak jól érzi magát az ember, de számos új barátságra is szert tesz.

Kurzusok

Hogy miért jöttem a JÉG-be?

Elsősorban azért, hogy újra megtaláljam önmagam motivációját, új embereket ismerjek meg, valamint szakmai tudást szerezzek. Amikor csatlakoztam, már annak örültem volna, ha a háromból az egyik megvalósul. Vagyok olyan szerencsés, hogy azt mondhassam: SIKERÜLT MIND A HÁROM.

Arra a kérdésre, hogy milyen a JÉG közössége, az egyik csapattársam jellemzésével válaszolnék (ez a jellemzés a JÉG honlapján is megtalálható).

„Csak egy közösségért jöttem, ahol érdekes embereket találhatok. Aztán azon kaptam magam, hogy estéket beszélgetünk át, meghallgatunk és ütköztetünk véleményeket, barátokká válunk vitázás közben.

Közösen tervezgetünk, önszervezünk csapatokat, ötlet-ötletet követ, és már bele is vágtunk valami újba. Megint. Kihívásokat hozunk létre, majd hónapig csiszoljuk az 5 kilométeres futóidőt egymást ugratva és a végén őszintén örülve mindenkinek. Sokkal több, mint amit elképzeltem.”

Ez a pár sor gyönyörűen összefoglalja, hogy milyen fontos a megfelelő közösség ereje. A JÉG emberi életeket képes megváltoztatni. Erre az egyik legjobb példa én vagyok. Kedvtelenül, letörve, szinte már-már depressziósan érkeztem, jelenleg pedig a tagság megbecsült tagjának érzem magam, akinek vannak céljai és pontosan tudja mit akar elérni. Mi ez, ha nem siker?

Mosolynap

Megéri csatlakozni hozzánk?

Természetesen! Minden tehetséges fiatalt várunk közösségünkbe, aki hasonló célokkal rendelkezik. A közösség erejéről eddig olvashattál, de van egy másik erős érv a csatlakozás mellett, méghozzá a tudás.

Közösségünkben egyetemisták, vállalkozók, alkalmazottak, coachok, munkáltatók és cégvezetők is megtalálhatók. Olyan tudást kaphatsz a barátságaikon keresztül, ami megfizethetetlen.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, emberi kapcsolatokra vágysz, több tudáshoz szeretnél jutni, esetleg azonosulni tudsz a történetemmel, akkor mindenképpen érdemes részt venned a 2021-es téli felvételinken, ami február 19-ig tart. Töltsd ki a felvételit, és garantáltan találkozni fogunk. Ne feledd, életeket tudunk megváltoztatni, így egy próbát mindenképp megér! Veszteni valód nincs!

Köszönjük szépen, hogy végig olvastad ezt a cikket a JÉG közösségről, amit Lombárszki Csaba írt a saját története alapján. Reméljük hasznosnak találtad! A JÉG Blog oldalán még számos, akár ehhez hasonló cikkel is találkozhatsz, ezért érdemes időt szánni rá és keresgélni. Tudjuk ajánlani a „Összegyűjtöttünk hét fura kérdést, ami segít megtalálni az életcélod!” című cikkünket, ami az egyik legsikeresebb az önfejlesztés szekciónkban. Természetesen a közösségi médiában is elérhetőek vagyunk! Nézd meg Facebook és Instagram oldalainkat, kövess be minket és találkozunk legközelebb is!

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

További cikkeink

Hasonló cikkeink