A jótékonykodás, adományozás, másoknak megsegítése mindenkit jó érzéssel tölt el. A segítséget kapó fél fellélegezhet, a vállán lévő súly kissé könnyebb lehet, míg a támogatást adó fél számára örömet okoz, mert hozzájárult a világ jobbá tételéhez.

Az egészségügyi intézményekben – ezáltal a Szent János Kórházban is – dolgozó orvosok és a munkatársaik mindennapjai jótékonykodással telnek el: segítik, gyógyítják a beteg embereket. Ám nehézséget okoz nekik az, hogy nem mindig állnak rendelkezésükre a megfelelő eszközök, amivel el tudnák végezni a munkájukat. Ezért mi – Lekka Ákos, Huijnen Nathalie, Hrabina Norbert, Hajas Tamás Boldizsár és Alexy Marcell – a JÉG bevonó programja keretében a Szent János Kórház kórház gyermekosztályának adományoztunk 8 digitális lázmérőt.

jótékonyság
A képen balról jobbra: Alexy Marcell, Hajas Tamás Boldizsár, Lekka Ákos, Dr. Kőnig Róbert, Huijnen Nathalie, Hrabina Norbert

Látogatás a Szent János Kórházban

Az adományozás április 30-án történt. Este hét óra körül találkoztunk a közeli villamosmegállóban, majd onnan mentünk fel a kórház bejáratához. Útbaigazítás után eljutottunk a gyermekosztály épületéhez, majd kis várakozás után fogadott minket Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész, akinek átadtuk a lázmérőket.

A lázmérőknek örültek, és nagyon megköszönték. Mi is örülünk annak, hogy habár közvetetten is, sok gyereknek tudtunk a kórházon keresztül segíteni.

Ha szívesen olvasnál hasonló, jótékonykodási akciókról összefoglalókat, ajánljuk az Eszkulápnál végzett önkénteskedésről készített cikkünket. Érdemes követni Facebook és Instagram oldalainkat is, ahol még több tartalmat találsz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here