JÉG Jótékonyság – adomány a Szent János Kórháznak

Megosztás

A jótékonykodás, adományozás, másoknak megsegítése mindenkit jó érzéssel tölt el. A segítséget kapó fél fellélegezhet, a vállán lévő súly kissé könnyebb lehet, míg a támogatást adó fél számára örömet okoz, mert hozzájárult a világ jobbá tételéhez.

Az egészségügyi intézményekben – ezáltal a Szent János Kórházban is – dolgozó orvosok és a munkatársaik mindennapjai jótékonykodással telnek el: segítik, gyógyítják a beteg embereket. Ám nehézséget okoz nekik az, hogy nem mindig állnak rendelkezésükre a megfelelő eszközök, amivel el tudnák végezni a munkájukat. Ezért mi – Lekka Ákos, Huijnen Nathalie, Hrabina Norbert, Hajas Tamás Boldizsár és Alexy Marcell – a JÉG bevonó programja keretében a Szent János Kórház kórház gyermekosztályának adományoztunk 8 digitális lázmérőt.

jótékonyság
A képen balról jobbra: Alexy Marcell, Hajas Tamás Boldizsár, Lekka Ákos, Dr. Kőnig Róbert, Huijnen Nathalie, Hrabina Norbert

Látogatás a Szent János Kórházban

Az adományozás április 30-án történt. Este hét óra körül találkoztunk a közeli villamosmegállóban, majd onnan mentünk fel a kórház bejáratához. Útbaigazítás után eljutottunk a gyermekosztály épületéhez, majd kis várakozás után fogadott minket Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész, akinek átadtuk a lázmérőket.

A lázmérőknek örültek, és nagyon megköszönték. Mi is örülünk annak, hogy habár közvetetten is, sok gyereknek tudtunk a kórházon keresztül segíteni.

Ha szívesen olvasnál hasonló, jótékonykodási akciókról összefoglalókat, ajánljuk az Eszkulápnál végzett önkénteskedésről készített cikkünket. Érdemes követni Facebook és Instagram oldalainkat is, ahol még több tartalmat találsz.

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

További cikkeink

Hasonló cikkeink