A JÉG Mentorprogram keretén belül minden csapat egy jótékonysági projektet szervezett. Szeretnénk bemutatni a most végzett tagok beszámolóját

Nagy örömünkre szolgált, hogy a JÉG Mentorprogram utolsó fázisába kerültünk és egy általunk szervezett projektben vehettünk részt. Számunkra a projekt időpontja közel egybeesett a világ legtöbb helyén ünnepelt ünneppel, a karácsonnyal. Hosszas ötletelés után meg is találtuk a megfelelő feladatot és a beteg emberekre gondolva, egy közös véradásra mentünk el.

December 19-én a Nyugati pályaudvar egyik impozáns termében gyűltünk össze, ahol a Magyar Vöröskereszt szervezésében vettünk részt a véradáson. Többünknek ez volt az első véradása, nagyon izgatottak voltunk, hogy pontosan mi is vár a ránk a következő órában.

Először egy adminisztrációs állomáson beregisztráltunk, ahol az adataink bediktálása mellett kaptunk egy ásványvizet, valamint egy csokit, amit közvetlenül a véradás előtt el kellett fogyasztanunk.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy már aznap mindnyájan több liter folyadékot és a szokásosnál is több ételt fogyasztottunk el, a biztonság kedvéért. Majd az adatlap és általános információk megválaszolása után egy gyors vércsoportvizsgálatra mentünk, ahol a vér kicsapódási tulajdonságát felhasználva megtudhattuk, hogy milyen vércsoportba tartozunk. Végezetül pedig egy gyors orvosi elbeszélgetés után kezdődhetett a várva várt pillanat.

Molnár Dániel feküdt be a székbe először, akit Hegedüs Nikolett követett a csoportból. Mindketten mosollyal az arcukon vették a kihívást, amelyhez nagymértékben hozzájárultak a segítők, valamint orvosok kedvessége és figyelme. Harmadikként egy másik csoportból érkező JÉG tag, Magyar Mercédesz feküdt le, aki tapasztalt rókaként állt a feladat elé. Végezetül a férfi udvariasságot szem előtt tartva, Kovács Ádám és Farkas Bence is túljutott a jótétemény önzetlen formáján.

Úgy gondoljuk, hogy bár mindössze öten tudtunk jelen lenni e nemes projekten, azonban mindannyiunk számára különleges élmény volt és a kisebb JÉG csapatunkat is összefogta.

Azonban nem lett vége az örömnek számunkra aznap, mivel pár nappal később mikor otthon ülve megkaptuk az Országos Vérellátó Szövetségtől az információt, hogy vérünket a kórházba szállították, akkor tudatosult bennünk igazán, hogy egy ilyen apró cselekedettel mekkora örömet vagyunk képesek okozni embertársainknak.

Egyikünk sem bánta meg, hogy emellett a projekt mellett döntött és mindenkit csak buzdítani tudunk arra, ha lehetősége van rá, akkor mindenképpen menjen el véradásra, mert jót tenni jó!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here