“Legjobban példamutatással lehet inspirálni az embereket!” – Interjú Bábincu Flóriánnal

Megosztás

Interjút készítettünk Bábincu Flóriánnal, a Jövőt Építők Generációja ukrajnai tagjával, és az ukrajnai tagszervezetünk leendő elnökével. Flórián még csak 20 éves, de az Inspii nevezetű személyes blogját már havonta 35 ezer ember olvassa.

Kérlek, mutatkozz be röviden.

Sziasztok! Bábincu Flórián vagyok. Kárpátalján élek Beregszász városában. Jelenleg a Nyíregyházi Egyetemen vagyok végzős hallgató, Gazdálkodás és menedzsment szakon. Másfél éve dolgozom egy informatikai cég gazdasági részén. Mivel kis cégről beszélünk, így több feladatot is végzek (marketingterv, ügyfelekkel való kapcsolattartás, értékesítés). Nagyon szeretem a gazdaságot és az üzleti világ egyszerűen magával ragad.

Jó érzés ilyen motiváltnak látni. Mit jelent számodra a siker?

Számomra a siker azt jelenti, hogy az ember szabad. Azt csinálhat, amit szeret, nincsen keretek közé zárva. Ez a rövid megfogalmazás szerintem mindent megmagyaráz. Ha azt csinálhatjuk, amit szeretünk, abból csak jó sülhet ki. Úgy gondolom a siker egy nagyon összetett dolog. Nem lehet pénzben mérni, ezért sem szabad a vagyonos embereket összekeverni a sikeresekkel. A sikernél az anyagi függetlenség csupán egyetlen tényező.

Te leszel a Jövőt Építők Generációja Egyesület ukrajnai vezetője. Miért vállaltad el a pozíciót?

Azért vállaltam el ezt a pozíciót, mert az értékteremtés számomra kiemelkedően fontos. Mióta önfejlesztéssel foglalkozom, azóta meg vagyok győződve arról, ha mindenki legalább napi 1 órát szánna erre, már rég más világban élnénk. Ezen pozíció betöltésével elősegíthetem kortársaim fejlődését, hogy egy jobb világot teremthessünk, és egyben kiélvezhetem szervezői készségeimet.

Mit gondolsz, hogyan lehet a legjobban inspirálni az embereket?

Úgy gondolom, legjobban inspirálni az embereket példamutatással lehet. Ha látják sikereid, akkor elkezdenek felnézni rád és tanulni akarnak majd tőled. Sajnos az irigység komoly probléma, de hiszek abban, hogy az irigy emberek is legbelül felnéznek azokra, akik példamutatással kitűnnek az átlag közül.

Van egy sikeres blogoldalad. Miért kezdtél el foglalkozni ezzel a témával?

Amikor elkezdtem önfejlesztéssel foglalkozni, még nem tudtam mekkora erő rejlik benne. Idő kellett ahhoz, hogy ez a gondolkodás ne csak felszínes legyen. Még manapság is sokszor előfordul, hogy nyakon kell csípjen magam, de emberek vagyunk, folyamatosan formálódunk és fejlődünk. Azért kezdtem ezzel a témával foglalkozni, mert szeretek tudást, tapasztalatot átadni. Leginkább saját felismeréseket osztok meg a blogomon, amik véleményem szerint inspirálhatnak másokat is. Hiszem azt, hogy egyetlen mondat is képes megváltoztatni egy emberi életet.

Ha meg kéne jelölnöd egyetlen egy sikeres embert, kit választanál?

Mindenképpen a szüleimet választanám. Bár így már két ember, de sebaj. Azért jelölném őket, mert tisztában vagyok vele, hogyan kezdték életüket és hol tartanak most. Az ő példájuk ad erőt nekem nap mint nap.

Köszönjük szépen Bábincu Flóriánnak és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Ha tetszett a Bábincu Flóriánnal készített interjúnk, akkor érdekes lehet számodra a Kőszegi Tamásról, az 50 tehetséges magyar fiatal résztvevőjéről készült írásunk is. Rendszeresen készítünk interjúkat tagjainkkal is, de leginkább sikeres emberekkel, akiknek élettörténete, sikerei és kudarcai mindenki számára inspirációt és motivációt nyújthatnak. Sokat lehet tanulni abból, ha meghallgatjuk mások történetét. Érdemes böngészni a blogon, számos érdekes cikket találhatsz. Még több JÉG tartalomért kövess minket Facebook és Instagram oldalunkat is!

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

További cikkeink

Hasonló cikkeink